Mondhygiëne - Tandheelkunde - Parodontologie

Rotterdam en Katwijk

Tanden bleken Rotterdam Mondfit Mondzorg

Waarom kiezen voor een bleekbehandeling

Steeds meer mensen kiezen ervoor om het gebit een aantal tinten witter te maken. Een stralend wit gebit geeft een verzorgde en gezonde uitstraling en het zelfvertrouwen om zorgeloos te glimlachen. Met de professionele begeleiding van Mondfit Mondzorg kiest u voor een betaalbare, veilige en snelle methode om uw tanden te bleken.

Waarom het gebit verkleurd

De natuurlijke kleur van de tanden is genetisch bepaald. De dikte en kleur van het tandbeen spelen hierbij een belangrijke rol. Dit verklaard bijvoorbeeld waarom snijtanden en hoektanden donkerder zijn dan de andere tanden in het gebit, aangezien deze van nature dikker tandbeen bevatten. Kleurstoffen in voedingsmiddelen zoals koffie, thee en rode wijn, roken en bepaalde medicijnen zijn belangrijke veroorzakers van verkleuring aan het gebit. Langdurige aanslag van deze middelen kan doordringen tot in het glazuur en zorgt voor een grauwe kleur van de tanden en kiezen. Hoe langer de tandaanslag blijft zitten, des te meer dit zorgt voor blijvende en hardnekkige verkleuring. Overmatig poetsen om de aanslag weg te krijgen kan leiden tot onherstelbare beschadiging aan het glazuur en het tandvlees en is een veel voorkomend probleem. Laat daarom tandaanslag altijd verwijderen door een mondzorg professional zoals een tandarts of mondhygiënist.

De Mondfit webshop

Voor een optimale gebitsverzorging

De producten in onze webshop zijn zorgvuldig geselecteerd om uw mond zo schoon en gezond mogelijk te houden.✓ Tandenborstels

✓ Softpicks

✓ Mondspoeling

✓ Ragers

✓ Tandpasta

✓ Bleekgel voor thuisbleken


Professioneel tanden bleken

Het gebruik van tandbleekproducten zonder professionele begeleiding kan zorgen voor ongewenste resultaten en blijvende schade veroorzaken. Bleken heeft bijvoorbeeld geen effect op kronen, vullingen, facings en bruggen. Ook heeft bleken onvoldoende effect op tanden waar tandaanslag op zit. Dit zal dus eerst verwijderd moeten worden voor een optimaal resultaat. Tandbleekproducten dienen koud bewaard te worden. Het versturen via pakketpost is daarom zeer riskant en kan het product doen bederven of minder goed laten werken. Ook kan de kwaliteit en authenticiteit van bleekgel die online wordt verkocht niet gecontroleerd worden. Hier komt bij dat tandbleekproducten die waterstofperoxide bevatten wettelijk niet via een (web)shop verkocht mogen worden. Bleekproducten zoals Charcoal (houtskool), bakpoeder, citroenzuur, Oil pulling, Appelazijn of kokosolie kunnen leiden tot onherstelbare schade aan het glazuur en het gebit. Bovenstaande methoden zijn wetenschappelijk niet of onvoldoende onderzocht en hebben geen bewezen effect op het witter maken van tanden.

Het Mondfit Zorgplan

Het optimaal gezondheid houden van de mond is voor iedereen anders. Daarom introduceren wij het Mondfit Zorgplan: een gepersonaliseerd rapport waarmee u zelf de voortgang van uw mondgezondheid kunt monitoren en waarin controlemomenten, behandelingen en kosten helder en overzichtelijk in kaart zijn gebracht. Bovendien krijgt u op basis van uw persoonlijk zorgprofiel advies over wat u thuis zelf kunt doen om de mond optimaal gezond te houden.

Lees over een Mondfit Zorgplan Mondfit Zorgplan

Werkwijze tanden bleken Rotterdam Mondfit Mondzorg

Het bleken van tanden en kiezen is een veel verzochte behandeling. Bij Mondfit werken we snel en veilig aan een optimaal resultaat. Tijdens het intakegesprek wordt dan ook grondig gekeken naar uw mondsituatie en de mogelijkheden rondom uw gebit. Hierin beoordelen wij of bleken met Opalescence GO! bleekgel mogelijk is. Ook bespreken wij de te verwachte resultaten en geven wij u specifieke instructies mee voor het gebruik van de bleekgel en de nazorg. Het gesprek duurt ongeveer een kwartier en bedraagt eenmalig € 37,50.

De Opalescence GO! bleekgel

De Opalescence GO! bleekgel Wanneer u besluit om de tanden te bleken doormiddel van Opalescence krijgt u het Opalescence Go bleekpakket mee. Het bleekpakket bestaat uit acht de Opalescence bleekgel en acht UltraFit bleekbitjes; vier voor de bovenkaak en vier voor de onderkaak. Het Opalescence Go! bleekpakket bedraagt € 99,95. Wanneer blijkt dat het bleken van de tanden door gebruik van de Opalescence GO! bleekgel niet mogelijk is kan een alternatieve behandeling uitkomst bieden. In sommige gevallen kunnen oppervlakkige verkleuringen verwijderd worden met een Airflow behandeling van EMS. In andere gevallen zitten verkleuringen dusdanig diep dat een meer restauratieve behandeling zoals het aanbrengen van facings uitkomst biedt.

Waarom Opalescence

Opalescence GO! van Ultradent is een wereldwijd erkend merk en is al ruim 25 jaar toonaangevend op het gebied van tandbleekbehandelingen. Mondzorgprofessionals wereldwijd vertrouwen erop dat Opalescence hun patiënten veilig en effectief een stralend witte glimlach geeft.

Contact

Neem contact met ons op of maak een afspraak bij u in de buurt

Ook aan de slag met uw mondgezondheid? Wilt u een afspraak maken, heeft u een vraag over mondhygiëne of wilt u meer weten over onze diensten? Kies de praktijk bij u in de buurt en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.