Mondfit informatie

Alles rondom Mondhygiëne

Goede mondzorg, wat komt er allemaal bij kijken?
Heeft u een verwijzing van de tandarts nodig om de mondhygiënist te bezoeken
en hoe zit het met de tarieven en vergoedingen? Hier vindt u meer informatie over alles wat te maken heeft met een bezoek aan de mondhygiënist.

Samenwerking mondzorgspecialisten

Wij hechten veel waarde aan een goede samenwerking tussen mondzorgverleners. Regelmatig overleg zorgt ervoor dat uw behandelend zorgverlener op de hoogte blijft van uw voortgang. Zo zorgen wij samen voor een optimaal behandeltraject waarin uw gezondheid centraal staat.
U heeft geen verwijzing
van de tandarts of een andere mondspecialist
nodig voor een bezoek aan de mondhygiënist.

Bent u ook elders onder behandeling?

Staat u onder behandeling van een andere mondzorgspecialist? Laat het ons weten, wij stemmen het behandeltraject dan optimaal voor u af in samenspraak met de andere behandelaar.
100% gedekt

Veel ouders zijn bang voor de kosten of denken dat het niet nodig is bij een melkgebit. Dat is zonde, want een behandeling bij de mondhygiënist wordt tot 18 jaar 100% gedekt door uw verzekering zonder dat dit afgaat van het eigen risico.Tot 18 jaar worden behandelingen
bij de mondhygiënist 100% vergoed en gaan niet af van het eigen risico

Vergoeding

Tot 18 jaar zijn behandelingen bij de mondhygiënist helemaal gratis; een bezoek aan de mondhygiënist gaat niet af van het eigen risico en wordt dus 100% vergoed.
Verzekering en Mondhygiëne

Basisverzekering

Tot 18 jaar vallen de behandelingen binnen de basiszorg. En worden veelal voor 100% vergoed door uw verzekeraar. Bent u ouder dan 18 jaar dan heeft u een aanvullende tandartsverzekering nodig om aanmerking te komen voor vergoeding bij de mondhygiënist. Aanvullende verzekering Tot de leeftijd van 18 jaar vallen de behandelingen van de mondhygiënist binnen de basiszorg en worden veelal voor 100% vergoed door uw zorgverzekering. Bent u ouder dan 18 jaar dan kunt u een aanvullende tandartsverzekering nemen om in aanmerking te komen voor vergoeding.


Vergoeding

Heeft u een tandartsverzekering? U komt automatisch in aanmerking voor vergoeding bij de mondhygiënist. Afhankelijk van de polisvoorwaarden en het reeds besteedde budget binnen het huidige kalenderjaar heeft u recht op een volledige of gedeeltelijke vergoeding.Tarieven

De tarieven worden jaarlijks vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. Alle mondhygiënisten en tandartsen in Nederland dienen zich hieraan te houden. De tarieven kunt u vinden op de website van allesoverhetgebit.


Begroting

Wilt u vooraf exact weten wat de kosten zullen zijn? Vraag een begroting op. Omdat het om medische behandelingen gaat is het niet altijd mogelijk om op basis van enkel telefonisch of email contact een begroting op te stellen. Een kijkje in de mond is vaak minimaal noodzakelijke om u een nauwkeurige berekening mee te geven.


Betaling

Dankzij onze samenwerking met Famed worden onze facturen direct ingediend bij uw zorgverzekeraar. U hoeft dus niet gelijk af te rekenen en ook geen facturen vooruit te betalen.


Meer weten

Benieuwd naar wat mondhygiëne voor u inhoud? Heeft u vragen omtrent uw vergoedingen of wilt u weten wat een behandeltraject betekent voor uw portemonnee? Neem contact met ons op voor meer informatie of maak een afspraak.
De Mondfit webshop

Voor een optimale gebitsverzorging

De producten in onze webshop zijn zorgvuldig geselecteerd om uw mond zo schoon en gezond mogelijk te houden.✓ Tandenborstels

✓ Softpicks

✓ Mondspoeling

✓ Ragers

✓ Tandpasta

✓ Bleekgel voor thuisbleken


Contact

Neem contact met ons op of maak een afspraak bij u in de buurt

Ook aan de slag met uw mondgezondheid? Wilt u een afspraak maken, heeft u een vraag over mondhygiëne of wilt u meer weten over onze diensten? Kies de praktijk bij u in de buurt en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.