Mondhygiëne - Tandheelkunde - Parodontologie

Praktijk Rotterdam

Kronen en bruggen 

Wanneer een kroon of een brug

Kronen en bruggen bieden een oplossing bij het verlies van een tand of een kies. In andere gevallen is een tand of een kies dermate beschadigd dat deze niet meer kan worden gerepareerd met een vulling. In dit geval biedt een kroon of een brug uitkomst. 

Het verschil tussen kronen en bruggen

Een kroon (kunsttand) is als het ware een kap die over de beschadigde tand heen wordt geplaatst. De kap bestaat uit duurzaam materiaal en is op maat gemaakt zodat deze er zo natuurlijk mogelijk uit komt te zien en past bij de rest van uw gebit. 

 

Wanneer één of meerdere tanden of kiezen dermate beschadigd zijn dat het plaatsen van een kroon niet mogelijk is kan er een brug worden geplaatst. Een brug bestaat in feite uit een blok kunsttanden die over meerdere tanden heen bevestigd wordt.

 

Zorg voor kronen en bruggen

Kronen en bruggen kunnen wel tien tot vijftien jaar meegaan, in sommige gevallen zelfs nog langer. Periodiek mondonderzoek en een goede mondverzorging is hierbij essentieel. De tandarts en mondhygiënist van Mondfit Mondzorg staan u bij voor een goede zorg van kronen en bruggen zodat u zorgeloos kunt genieten van een volwaardig gebit.

Wilt u de gezondheid van uw mond laten onderzoeken? Neem contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.✓ Beschadigde tanden mooi gerepareerd


✓ Voorkomt verdere aantasting van het gebit


✓ Pijnvrij eten en drinken

De service van Mondfit

Bij Mondfit houden wij graag rekening met onze patiënten. Zo heeft u bijvoorbeeld geen verwijzing van de tandarts nodig en zijn wij op afspraak ook ’s avonds of in het weekend beschikbaar.

Zonder verwijzing

Voor een afspraak met ons heeft u geen verwijzing van de tandarts of een andere specialist nodig.

Avond & weekend

Overdag geen tijd? Bij Mondfit bent u ook ‘s avonds en in het weekend welkom.

Tot 18 jaar gratis

Tot 18 jaar worden behandelingen bij de mondhygiënist 100% vergoed en gaan niet af van het eigen risico.

Behandelingen

Persoonlijke zorg en uitstekende begeleiding

Mondfit staat u bij met het voorkomen van aandoeningen
en het verhelpen van bestaande klachten.

Gebitsreiniging

Tandaanslag

Voorlichting

Gevoelige tanden

Slechte adem

Diagnose

Contact

Maak een afspraak met Mondfit Mondzorg Rotterdam

Ook aan de slag met uw mondgezondheid? Wilt u een afspraak maken met Mondfit Mondzorg Rotterdam, heeft u een vraag of wilt u meer weten over onze diensten? Vul het contactformulier in of bel ons direct op telefoonnummer 010 760 2999 en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
Mondfit Katwijk is overgegaan in Mondzorg Katwijk. Voor het maken van een afspraak verwijzen wij u door naar website van Mondzorg Katwijk