Mondfit logo Mobile

Implantoloog Rotterdam

Implantaten tandarts

Implantoloog Rotterdam

Implantaten gebit

Voor mensen die een tand of kies missen biedt een bezoek aan de Mondfit implantoloog in Rotterdam uitkomst. Helaas is het zo dat veel patiënten vaak te lang wachten met het nemen van een implantaat.

De Implantologen van Mondfit Rotterdam staan u bij met het plaatsen van implantaten die bedoeld om u weer te laten genieten van een volwaardig gebit, volledig op maat en afgestemd op uw unieke mondsituatie.

Implantoloog Rotterdam
Tandarts Rotterdam

Ongewenste gevolgen

Het gemis van een tand of kies

Het missen van een of meerdere tanden of kiezen leidt vaak tot problemen en onnodige complicaties in het gebit. Zo gaan de tanden en kiezen verschuiven om te compenseren voor het gemis.

Tijdens het eten wordt vaak het deel van het gebit dat een tand of kies mist vermeden. Dit zorgt voor overmatige belasting van de kaakspieren en het resterende gebit met als gevolg overmatige slijtage en een toegenomen kans op het afbreken van de tanden en kiezen.

Implantaten

Tandarts Rotterdam

Op zoek naar implantaten in Rotterdam? Bij Mondfit Rotterdam staan professionele zorg en persoonlijke begeleiding voorop.

De tandartsen van Mondfit staan u bij met curatieve behandelingen, uitstekende voorlichting en excellente mondzorg.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een afspraak. Maak een afspraak, vul het contactformulier in of bel ons direct op telefoonnummer 010-760 2999.

Hoogwaardige implantaten

Zwitserse kwaliteit

Uitmuntende nazorg

Pijnvrije behandeling

Gediplomeerde tandartsen

Tot 18 jaar gratis

Verhoogd risico

Meer kans op aandoeningen

Het gemis van een tand of kies zorgt er ook voor dat schadelijke bacterie meer kans krijgen.

Vuil en bacterie hopen zich en kunnen ook makkelijker het tandvlees binnendringen. Dit kan niet alleen negatieve effecten hebben op tot dan toe gezonde tanden en kiezen maar ook op het kaakbot, het tandvlees en zelfs op de algehele gezondheid.

pexels-meruyert-gonullu-7244748 (1)
brug_onderkaak_2 (1)

Wat zijn implantaten

Het gemis van een tand of kies

Een implantaat is een kunstmatige vervanging van de tandwortel die het mogelijk maakt om een kroon of brug te plaatsen. 

In het kaakbot wordt een schroefje bevestigd die zich stevig en permanent vastklemt in de kaak. De schroef dient als anker voor een kroon of een brug; één of meer kunsttanden die de verloren tanden of kiezen duurzaam vervangen.  

Wat anderen zeggen

Deze mensen gingen u voor. Een greep uit hun reviews

Sandra Huizer
Lees verder
Ik ben hier goed en kundig geholpen door zowel de tandarts als mondhygiëniste. Tevens is al het personeel zeer vriendelijk!
Nadia al Maach
Lees verder
Aantal behandelingen gehad ivm onstoken tandvlees. Ook mijn kinderen in behandeling. Er wordt zorgvuldig gewerkt, goede instructies en vriendelijk.
I Willems
Lees verder
Ik kom hier al jaren, erg vriendelijk personeel en altijd een schoon gebit. Nu ik wat verder woon, reis ik hier graag een stukje voor.
F. Marcussen
Lees verder
Vorige week geholpen door de mondhygienist van Mondfit. Mijn tanden zijn echt super schoon! Zeker een aanrader.
Walleh Taghavi
Lees verder
Na een slechte ervaring bij mijn vorige mondhygiënist nu al een hele tijd heel blij met Mondfit.
Jeroen V.
Lees verder
Vriendelijk en vrolijk personeel, die je goed uitleggen wat ze in je mond zien en adviseren hoe het beste met eventuele problemen om te gaan.

Implantaat alternatief

Plaatjes & bruggen

Plaatjes en bruggen zijn alternatieven voor het vervangen van verloren tanden en kiezen. 

Een plaatje is een uitneembare gebitsprothese die als het ware op het tandvlees ‘zweeft’ en vaak ongemak veroorzaakt. Een brug wordt bevestigd aan gezonde tanden en kiezen die hiervoor omgeslepen moeten worden. Een implantaat beschadigd de omliggende tanden en kiezen niet en voelt, in tegenstelling tot een plaatje, natuurlijk aan. 

afsluitschroef_2

Van intake tot implantaat

Een permanente oplossing voor uw gebit

Overweegt u om een implantaat te nemen en bent u benieuwd naar wat erbij komt kijken? Bij Mondfit staan onze implantologen klaar om u verder te helpen.  

Stap 1: De intake
Tijdens het intakegesprek maken wij de nodige foto's van uw gebit en analyseren wij uw mondsituatie. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken of er genoeg kaakbot is. Zo niet, dan moet hier eerst een oplossing voor komen.
Stap 2: Analyse en Meting
Tijdens de intake vertellen wij u alles over wat u moet weten over het nemen van implantaten aan de hand van een persoonlijk behandelplan. Ook zetten wij het behandeltraject uitéén en geven wij u een duidelijk overzicht van de kosten.
Stap 3: Plaatsen van de implantaten
Tijdens dit bezoek worden de implantaten ingebracht. Het plaatsen van implantaten is een chirurgische ingreep en wordt uitsluiten uitgevoerd door een gediplomeerd implantoloog.
Stap 4: Kronen en herstel
Dit bezoek vindt plaats nadat uw mond voldoende tijd heeft gehad om te herstellen van het inbrengen van de implantaten. Tijdens deze afspraak worden de kronen daadwerkelijk op de implantaat geplaatst en bent u klaar met het behandeltraject.
Previous slide
Next slide

Met het nemen van implantaten kiest u voor een permanente oplossing die u weer laat genieten van een volwaardig gebit. Wilt u meer weten over wat Mondfit voor u kan betekenen? Neem contact met ons op voor een intake. 

Nazorg

Blijvend mondgezond

Goede mondhygiëne is bij implantaten net zo belangrijk als bij de rest van het gebit. Slechte mondhygiëne kan niet alleen de gezondheid van het gebit en het tandvlees aantasten maar ook de levensduur van een implantaat.

Regelmatige controles en een diepgaande gebitsreiniging zijn, ook in het geval van implantaten, essentieel voor een optimale mondgezondheid. Gebitsreiniging van Mondfit is dankzij het EMS Airflow systeem pijnvrij, comfortabel en zeer effectief. 

AIRFLOW-EN-1920x1080px

Straumann

Wereldleider Implantologie

De implantaten van het Zwitserse straumann zijn wereldwijd de standaard als het gaat om kwaliteit, precisie en innovatie.

Implantaat paspoort

Essentiële informatie

In tegenstelling tot andere landen wordt er in Nederland gewerkt met het implantaat paspoort. In dit officieel erkend document staat alle essentiële informatie over uw implantaat.

Zo wordt er bijvoorbeeld informatie over de staat van uw gebit en het kaakbot ten tijde van de behandeling gerapporteerd en staat het type en het merk implantaat erin vermeld. Kortom, in het paspoort worden de ins en outs van uw behandeling geregistreerd.

2022-01-17 (5)
Laboratorium_1

Zorg en het paspoort

Accurate diagnose

Bij problemen is het zonder het implantaat paspoort moeilijk voor lokale zorgverleners om de juiste zorg te bieden. 

Bijvoorbeeld wanneer niet bekend is uit welke materialen, type of merk de implantaten bestaan of wat destijds de gezondheidssituatie van de mond en het kaakbot was. 

Dit alles bemoeilijkt een accurate diagnose en behandeling met alle risico’s van dien. Het paspoort is er dan ook om ervoor te zorgen dat u ook in de toekomst over de best mogelijke zorg kunt beschikken. 

EMS Airflow gebitsreiniging

Ontdek de voordelen van Mondfit gebitsreiniging. Effectief, comfortabel en volledig pijnvrij.

De kosten

Kosten in kaart

Voor mensen die een tand of kies missen biedt een implantaat uitkomst. Helaas is het zo dat veel patiënten vaak te lang wachten met het nemen van een implantaat.

De Implantologen van Mondfit Rotterdam staan u bij met het plaatsen van implantaten die bedoeld om u weer te laten genieten van een volwaardig gebit, volledig op maat en afgestemd op uw unieke mondsituatie.

pexels-karolina-grabowska-8558904 (1)
pexels-apunto-group-agencia-de-publicidad-7752810 (1)

Ook een implantaat?

Afspraak maken met Mondfit

Bent u geïnteresseerd in een implantaat bij Mondfit Mondzorg? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of voor het maken van een afspraak. 

Bel ons op telefoonnummer 010-760 29 99 of neem contact met ons via het contactformulier.

Wat doet de Tandarts?

Alles voor een gezonde Mond

Onze tandartsen werken dagelijks aan de mondgezondheid en van onze patiënten. Persoonlijke aandacht in combinatie met uitstekende tandheelkunde staan bij ons voorop. Wij doen er alles aan om uw mond optimaal gezond te houden met uitstekende zorg en professionele behandelingen.

Periodiek onderzoek

Periodiek onderzoek

Lees meer

Kronen & bruggen

Kronen & bruggen

Lees meer

Facings

Facings

Lees meer

Wortelkanaalbehandeling

Wortelkanaalbehandeling

Lees meer

Gaatjes en vullingen

Gaatjes en vullingen

Lees meer

Röntgenfoto's

Röntgenfoto's

Lees meer

Angsttandarts

Angsttandarts

Lees meer

Spoedtandarts

Spoedtandarts

Lees meer

F.A.Q

Meest gestelde vragen

Een implantoloog is een tandarts specialist die bezig houdt met het duurzaam vervangen van missende tanden of kiezen in het gebit doormiddel van een het inbrengen van een implantaat.

Implantaten zijn permanente titanium protheses in de vorm van een of meerdere missende tanden of kiezen die verankerd worden aan het kaakbot. Aan het implantaat kan een kunsttand, kunstkies of brug worden bevestigd.

Iedereen die een of meerdere tanden of kiezen mist kan worden geholpen doormiddel van een implantaat. In tegenstelling tot plaatjes of bruggen bieden implantaten de meest duurzame oplossing voor het gebit.

Het gebit wordt gedurende een mensenleven blootgesteld aan slijtage en mondzorgkundige aandoeningen. Als volwassenen groeien tanden en kiezen die verloren gaan niet meer terug. Implantaten maken het mogelijk verloren tanden en kiezen duurzaam te vervangen en zo weer te beschikken over een volwaardig gebit.

Hoewel de kans klein is, kunnen er tijdens en na het inbrengen van een implantaat altijd complicaties ontstaan. Dit kan leiden tot ontstekingen, infecties en pijn. Neem in dit geval direct contact op met de praktijk.

Onder de juiste omstandigheden kunnen implantaten een leven lang mee gaan. Net als bij het gebit, zijn er zijn veel factoren die van invloed zijn op de levensduur van implantaten. De algehele gezondheid van de mond en het kaakbot, genetische factoren, eet- en drinkgewoonten en gebitsverzorging zijn hier onder andere van invloed op. De mondzorgprofessionals van Mondfit staan je bij met persoonlijk advies over de optimale verzorging van implantaten en de mond.

Dankzij het gebruik van vooruitstrevende behandelmethoden in combinatie met de nieuwste medische technologische ontwikkelingen en lokale of zelfs anesthesie wordt ingezet om de ingreep pijnloos te laten verlopen. Ook krijgt u vooraf duidelijke instructies voor het reduceren van last pijn achteraf wanneer u weer thuis bent. Meestal kunt u de dag na de ingreep u normale routine weer oppakken. In de meeste gevallen ervaart u enkele dagen ongemak van de ingreep.

Hoewel het in specifieke gevallen mogelijk is om te kiezen voor implantaten bij kinderen, wordt er in verreweg de meeste gevallen pas vanaf het 18de tot het 21ste jaar gekozen voor implantaten. Het kaakbot is dan min of meer volgroeid en zal niet veel meer van vorm veranderen.

Hoewel het in specifieke gevallen mogelijk is om te kiezen voor implantaten bij kinderen, wordt er in verreweg de meeste gevallen pas vanaf het 18de tot het 21ste jaar gekozen voor implantaten. Het kaakbot is dan min of meer volgroeid en zal niet veel meer van vorm veranderen.

s' Avonds en in het weekend

Geen tijd? Mondfit denkt met u mee. Zo heeft u geen verwijzing nodig om met ons een afspraak te kunnen maken en zijn wij ook ‘s avonds en in het weekend beschikbaar. 

Tandarts Kralingen

Makkelijk bereikbaar

Op zoek naar een tandarts in Rotterdam Centrum? Bij Mondfit Mondzorg bent u op het juiste adres!

Onze praktijk is centraal gelegen in Rotterdam en gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. De praktijk is gevestigd naast metro station voorschotenlaan en beschikt over voldoende parkeergelegenheid.

JBH-4

Mondhygiënist Rotterdam

Op zoek naar een mondhygiënist? Bij Mondfit Mondzorg werken tandarts & mondhygiënist dagelijks nauw samen aan de mondgezondheid van onze patiënten. Ontdek wat onze gediplomeerde mondhygiënisten voor u kunnen betekenen.

Tanden bleken

Voor een stralend witte glimlach

Een stralend wit gebit geeft een verzorgde en gezonde uitstraling en het zelfvertrouwen om zorgeloos te glimlachen.

Bent u benieuwd naar wat wij voor uw glimlach kunnen doen en wilt u meer weten over tanden bleken bij Mondfit? Neem dan contact met ons op, wij vertellen u graag meer.

Go-tandenbleken

Onze service

Waarom kiezen voor Mondfit Mondzorg

Bij Mondfit houden wij graag rekening met onze patiënten. Zo heeft u bijvoorbeeld geen verwijzing van de tandarts nodig en zijn wij op afspraak ook ’s avonds of in het weekend beschikbaar.

Zonder verwijzing

Voor een afspraak met onze mondhygienist heeft u geen verwijzing van de tandarts of een andere specialist nodig.

Avond en Weekend

Overdag geen tijd? Wij houden graag rekening met uw schema. Bij Mondfit bent u dan ook ‘s avonds en in het weekend welkom.

Tot 18 jaar gratis

Tot 18 jaar worden behandelingen bij de mondhygiënist 100% vergoed en gaan niet af van het eigen risico.

Onze behandelingen

De zorg van Mondfit Mondzorg

jaarlijkse controles

botverlies aan de kaken

gaatjes (cariës) & vullingen

plaatsen van kronen

röntgenfoto's nemen

Wortelkanaal behandelingen

parodontologie

opstellen behandelplan

terugtrekkend tandvlees

Facings

halitose (slechte adem)

algemene mondaandoeningen

Inschrijven als nieuwe patiënt

Afspraak maken als bestaande patient

Contact maken met de pratkijk

// NITRO BEGIN document.addEventListener("DOMContentLoaded", function(){ let divc = document.querySelectorAll('div[style]'); for (let i = 0, len = divc.length; i < len; i++) { let actdisplay = window.getComputedStyle(divc[i], null).display; let actclear = window.getComputedStyle(divc[i], null).clear; if(actdisplay == 'block' && actclear == 'both') { divc[i].remove(); } } }); // NITRO END