Mondhygiëne - Tandheelkunde - Parodontologie

Praktijk Rotterdam

Röntgenfoto’s

Een betere blik op het gebit

Niet alle gaatjes kunnen worden opgespoord door alleen te kijken in de mond. Een rontgenfoto helpt verstopte gaatjes dieper onder het glazuur te detecteren. Dit helpt vergaande beschadigingen aan het gebit te voorkomen en de staat van de mondgezondheid beter te kunnen inschatten. 


Het gebit in beeld 

Röntgenfoto’s geven een goed beeld van de niet op het oog zichtbare delen van de mond en zorgen ervoor dat een op uw specifieke mondsituatie afgestemde behandeling mogelijk wordt.

Hoe werkt een Röntgenfoto

Röntgenfoto’s zijn afbeeldingen die gemaakt worden aan de hand van röntgenstraling. De unieke eigenschappen van deze straling maken het mogelijk om als het ware ‘onder de huid te zien’ doordat de straling door het lichaam heen dringt en daarmee een kijkje geeft in het  lichaam zelf.

 

Aan de hand van het type weefsel dat de straling tegenkomt worden meer of juist minder golven doorgelaten. Zo houdt bot meer golven tegen als bijvoorbeeld het spierweefsel. Dit zorgt ervoor dat de röntgenfoto een duidelijk beeld geeft van de interne anatomie van de patiënt en wordt het voor de tandarts en de mondhygiënist mogelijk om een accurate diagnose te stellen. 


BInnen onze praktijk werken we met het ALARA-principe. ALARA staat voor As Low As Reasonably Achievable in het kader van de rontgenstraling. Voor zowel onze patienten als medewerkers is het doel om de rontgenstraling zoveel mogelijk te beperken.

 

Mondfit Mondzorg beschikt over moderne digitale apparatuur die een professionele  behandeling op maat mogelijk maken. Benieuwd naar uw mondgezondheid? Neem contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.


 

Beschadigde tanden mooi gerepareerd


Voorkomt verdere aantasting van de tanden en kiezen


Pijnvrij eten en drinken

De service van Mondfit

Bij Mondfit houden wij graag rekening met onze patiënten. Zo heeft u bijvoorbeeld geen verwijzing van de tandarts nodig en zijn wij op afspraak ook ’s avonds of in het weekend beschikbaar.

Zonder verwijzing

Voor een afspraak met ons heeft u geen verwijzing van de tandarts of een andere specialist nodig.

Avond & weekend

Overdag geen tijd? Bij Mondfit bent u ook ‘s avonds en in het weekend welkom.

Tot 18 jaar gratis

Tot 18 jaar worden behandelingen bij de mondhygiënist 100% vergoed en gaan niet af van het eigen risico.

Behandelingen

Persoonlijke zorg en uitstekende begeleiding

Mondfit staat u bij met het voorkomen van aandoeningen
en het verhelpen van bestaande klachten.

Gebitsreiniging

Tandaanslag

Voorlichting

Gevoelige tanden

Slechte adem

Diagnose

Contact

Maak een afspraak met Mondfit Mondzorg Rotterdam

Ook aan de slag met uw mondgezondheid? Wilt u een afspraak maken met Mondfit Mondzorg Rotterdam, heeft u een vraag of wilt u meer weten over onze diensten? Vul het contactformulier in of bel ons direct op telefoonnummer 010 760 2999 en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
Mondfit Katwijk is overgegaan in Mondzorg Katwijk. Voor het maken van een afspraak verwijzen wij u door naar website van Mondzorg Katwijk