Mondhygiëne - Tandheelkunde - Parodontologie

Praktijk Rotterdam

Gaatjes en vullingen

Gaatjes

Bacteriën in de mond kunnen het glazuur van tanden en kiezen aantasten waardoor er gaatjes (cariës) ontstaan. Dit kan erg pijnlijke gevolgen hebben en ertoe leiden dat de tand of kies uiteindelijk zelfs verloren gaat. Door het aanbrengen van een vulling wordt de tand gerepareerd en kunt u weer als vanouds genieten van een optimaal gezond gebit.

 

Vullingen

Het aanbrengen van vullingen zorgt ervoor dat het verval van de tand of kies een halt wordt toegeroepen. Vullingen maken het mogelijk om weer zorgeloos en pijnvrij te genieten van drank- en voedswaren.

Het aanbrengen van vullingen

Voordat een vulling geplaatst kan worden dienen de aangetaste delen van de tand verwijderd te worden en dient het gaatje goed te worden gereinigd. 

 

Het gaatje wordt kort met een zure vloeistof gevuld zodat er een goede aanhechting kan ontstaan tussen de tand en de vulling. Hierna kan deze gevuld worden met een speciaal composiet materiaal. 

 

Bij het vullen wordt rekening gehouden met de vorm van de tand voor een gaaf en egaal oppervlak. Met UV-licht wordt de vulling ter plekke uitgehard, is het gaatje gerepareerd en de behandeling voltooid.

 

Omgaan met vullingen

Vullingen kunnen wel tien tot vijftien jaar meegaan, in sommige gevallen zelfs nog langer. Een goede mondverzorging is hierbij essentieel. De tandarts en mondhygiënist van Mondfit Mondzorg staan u bij voor een leven lang een optimale gezondheid van de mond. 

Heeft u last van gaatjes of bent u toe aan het vernieuwen van uw vullingen? Neem contact met ons op voor een professionele behandeling op maat. Wij staan u graag te woord.Beschadigde tanden mooi gerepareerd


Voorkomt verdere aantastingen van de tanden en kiezen


Pijnvrij eten en drinken

De service van Mondfit

Bij Mondfit houden wij graag rekening met onze patiënten. Zo heeft u bijvoorbeeld geen verwijzing van de tandarts nodig en zijn wij op afspraak ook ’s avonds of in het weekend beschikbaar.

Zonder verwijzing

Voor een afspraak met ons heeft u geen verwijzing van de tandarts of een andere specialist nodig.

Avond & weekend

Overdag geen tijd? Bij Mondfit bent u ook ‘s avonds en in het weekend welkom.

Tot 18 jaar gratis

Tot 18 jaar worden behandelingen bij de mondhygiënist 100% vergoed en gaan niet af van het eigen risico.

Behandelingen

Persoonlijke zorg en uitstekende begeleiding

Mondfit staat u bij met het voorkomen van aandoeningen
en het verhelpen van bestaande klachten.

Gebitsreiniging

Tandaanslag

Voorlichting

Gevoelige tanden

Slechte adem

Diagnose

Contact

Maak een afspraak met Mondfit Mondzorg Rotterdam

Ook aan de slag met uw mondgezondheid? Wilt u een afspraak maken met Mondfit Mondzorg Rotterdam, heeft u een vraag of wilt u meer weten over onze diensten? Vul het contactformulier in of bel ons direct op telefoonnummer 010 760 2999 en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
Mondfit Katwijk is overgegaan in Mondzorg Katwijk. Voor het maken van een afspraak verwijzen wij u door naar website van Mondzorg Katwijk