Mondhygiëne - Tandheelkunde - Parodontologie

Praktijk Rotterdam

Wortelkanaalbehandeling

Wanneer en waarom het nodig is

Tanden en kiezen bestaan uit twee delen. Het zichtbare deel van de tand wordt de kroon genoemd, het niet zichtbare deel van de tand wordt de wortel genoemd en is verankerd aan de kaak en omringd door de pulpa.Dit weefsel bevat bloedvaten, zenuwen en cellen die tandweefsel kunnen aanmaken. Wanneer de tandpulpa onherstelbaar beschadigd raakt (pulpitis) dient deze te worden verwijderd aan de hand van een wortelkanaalbehandeling.

 

Pulpitis

Onbehandelde gaatjes zijn de meest voorkomende oorzaak van pulpitis. Als de bacteriën die het gaatje hebben veroorzaakt diep genoeg doordringen beschadigen zij ook het binnenste weefsel van de tand. Dit kan erg pijnlijke gevolgen hebben. De tand of kies wordt erg gevoelig voor koude en warme etenswaren, geeft last bij het bijten en veroorzaakt in een later stadium hevige pijnklachten.


De behandeling

Bij een wortelkanaalbehandeling wordt de tandpulpa onder verdoving verwijderd. Hierna word de ontstane ruimte gevuld en de wortelkanalen grondig gereinig. Het gaatje wordt kort met een zure vloeistof gevuld zodat er een goede aanhechting kan ontstaan tussen de tand en de vulling. Tot slot wordt het gaatje in de tand of kies ook gevuld met een speciaal composiet materiaal.

Een wortelkanaalbehandeling ontneemt hevige pijnklachten en voorkomt dat u de tand of kies moet laten trekken. Wilt u weten of een wortelkanaalbehandeling wenselijk is in uw situatie? Neem contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over de behandeling en mogelijkheden.Voorkomt en ontneemt heftige pijn


Voorkomt het verlies van de tand of kies


Voorkomt verdere schade aan het gebit

De service van Mondfit

Bij Mondfit houden wij graag rekening met onze patiënten. Zo heeft u bijvoorbeeld geen verwijzing van de tandarts nodig en zijn wij op afspraak ook ’s avonds of in het weekend beschikbaar.

Zonder verwijzing

Voor een afspraak met ons heeft u geen verwijzing van de tandarts of een andere specialist nodig.

Avond & weekend

Overdag geen tijd? Bij Mondfit bent u ook ‘s avonds en in het weekend welkom.

Tot 18 jaar gratis

Tot 18 jaar worden behandelingen bij de mondhygiënist 100% vergoed en gaan niet af van het eigen risico.

Behandelingen

Persoonlijke zorg en uitstekende begeleiding

Mondfit staat u bij met het voorkomen van aandoeningen
en het verhelpen van bestaande klachten.

Gebitsreiniging

Tandaanslag

Voorlichting

Gevoelige tanden

Slechte adem

Diagnose

Contact

Maak een afspraak met Mondfit Mondzorg Rotterdam

Ook aan de slag met uw mondgezondheid? Wilt u een afspraak maken met Mondfit Mondzorg Rotterdam, heeft u een vraag of wilt u meer weten over onze diensten? Vul het contactformulier in of bel ons direct op telefoonnummer 010 760 2999 en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
Mondfit Katwijk is overgegaan in Mondzorg Katwijk. Voor het maken van een afspraak verwijzen wij u door naar website van Mondzorg Katwijk